Het weekend in met… Stan Wittenberg - TIBO - Ondernemersvereniging voor MKB

Het weekend in met… Stan Wittenberg

Vrijdag! Nog even knallen en dan kunnen de pannen erop. In Het weekend in met… volgen we een TIBO-lid op de slotdag van de werkweek. Deze keer lopen we mee met Stan Wittenberg, eigenaar van Tribal Music Group.

8.00 uur

“Elke dag gaat om 8.00 uur de wekker. Even douchen, ontbijten en aan de slag. Ik heb er zin in, want vrijdag is onze vaste release-dag. Vannacht om 0.00 uur zijn de nieuwste trap-tracks, het muziekgenre waarin we actief zijn, online gegaan.”

“Wat we met Tribal precies doen? We zijn een mediabedrijf met drie platenmaatschappijen. Tribal Trap is daarvan de belangrijkste. Om muziek bekend te maken, hebben we vijftien Instagram-accounts, tien YouTube-kanalen en een marketing agency met een bereik van meer dan negen miljoen volgers. Kort gezegd: we krijgen de rechten van een nummer en regelen vervolgens alles voor de artiesten. Van het papierwerk tot en met de marketing.”

8.56 uur

“Ook al hebben we te maken met flinke tijdsverschillen, ben ik altijd rond negenen op ons kantoor aan de Spoorlaan. We werken namelijk veel met muzikanten uit de Verenigde Staten. Logisch, want daar is trap ontstaan en groot gebleven. Eerste werk op deze release-dag: kijken of we een hit te pakken hebben. Even alle Spotify-lijsten verversen.”

10.01 uur

“Mijn mailbox staat alweer vol met nieuwe demo’s. De komende twee uur ben ik zoet met het checken van deze tracks. Ik beoordeel dan of ze goed genoeg zijn om uit te brengen. In totaal releasen we zo’n vijftig nummers per maand. Koptelefoon op en luisteren maar!”

11.43 uur

“Ik heb vijf tracks geselecteerd. Die stuur ik meteen naar Kira, onze labelmanager. Zij kan dan de onderhandelingen starten met het management en de advocaat van de artiesten, en alles contractueel in orde maken. Ook regelt ze het artwork en de releasedatum.”

12.09 uur

“Ook licht ik marketingmanager Kyle alvast in. Hij zal de tracks uiteindelijk lanceren en uploaden op onze socials. Meestal brengen we de nummers ietwat guerrilla-achtig uit via Instagram en TikTok en voor sommige nummers organiseren we een livestream. Vanaf dat moment zijn ze via Spotify, YouTube, SoundCloud en Apple Music te streamen. Zo bereiken we een groot publiek. Op Spotify staan we zelfs in de top honderd van de meest beluisterde playlists.”

13.25 uur

“De lunchpauze zit erop: tijd om enkele pitches voor te bereiden. Op basis van hun briefings voor onder andere games, tv-programma’s en reclames, stuur ik een muziekselectie. Zit het juiste nummer er bij? Dan kopen ze de licenties bij ons.”

14.37 uur

“Niet alles is leuk aan mijn werk. Zo keren we ieder kwartaal royalty’s uit aan onze artiesten, wat er tegenwoordig zo’n 2.500 zijn. Handmatig, en inclusief rapportage… Je kunt je voorstellen dat dit een hels karwei is. Ik besteed hier een aantal weken lang iedere dag een paar uur aan. Gelukkig hebben we een partij gevonden die dit gaat automatiseren.”

16.44 uur

“Ik beantwoord nog enkele vragen van artiesten en dan is het mooi geweest. Ook al volgen wereldwijd negen miljoen mensen ons, voor een groot deel heb ik een standaard kantoorbaan. Maar dan wel één in een bijzonder mooie wereld.”

17.28 uur

“We luiden het weekend in met een borrel. Samen met onze vrienden en buren van Amigos Agency – die ook TIBO-lid zijn. Dan bestellen we wat te eten en praten we over hoe de zaken lopen. Natuurlijk mét trap-muziek. Steeds vaker hebben we daarbij een livestream voor onze volgers met een dj. Die draait dan een set nummers die we nog gaan uitbrengen. Dit willen we maandelijks gaan doen.”

21.11 uur

“Het was gezellig! Wat de rest van het weekend brengt? Op zaterdag en zondag werk ik een paar uurtjes. Verder ga ik graag naar het bos of de stad in met mijn vriendin. Het gaat dus ‘gewoon’ door, maar wel op een relaxter tempo.”

 

De foto’s bij dit artikel zijn van Elize Bloks, Eyequote.

Volg Tribal Music
Meer weten over wat Stan bezighoudt? Volg hem dan online of connect via LinkedIn.

Word ook lid

Wil jij je als ondernemer profileren? Of ben je op zoek naar extra kennis of een spreekbuis? Word dan ook TIBO-lid.

Eenvoudig aanmelden