Het weekend in met… Niek van den Bogaart - TIBO - Ondernemersvereniging voor MKB

Het weekend in met… Niek van den Bogaart

Vrijdag! Nog even knallen en dan kunnen de pannen erop. In Het weekend in met… volgen we een TIBO-lid op de slotdag van de werkweek. Deze keer lopen we mee met Niek van den Bogaart, eigenaar van Benelux Installation Professionals.

6.59 uur

“Als ochtendmens vind ik het fijn om vroeg op kantoor te zijn. Dan heb ik alvast een halfuur, drie kwartier om in alle rust mails te beantwoorden en afspraken voor te bereiden.”

7.44 uur

“De rest van het team komt binnendruppelen. Mooi moment om even koffie te drinken met collega’s. Gewoon even babbelen over hoe het gaat, wat de dag in petto heeft en wat er in het weekend op de planning staat.”

9.05 uur

“Lang niet alle van onze twaalf inbouwspecialisten komen uit de buurt. Ze werken verspreid over heel Nederland en een deel van België. Omdat ik sommige van hen weinig zie, maak ik een belronde onderweg naar mijn afspraak. Ik vind het belangrijk om iedereen minimaal één keer per week te spreken.”

9.57 uur

“Ik heb een afspraak met een verzekeraar over de Toyota RAV4: de meest gestolen auto van het moment. Maar… mede dankzij LoJack, het na-diefstalbeveiligingssysteem dat we als enige in de Benelux installeren, weten we maar liefst 95% te traceren en veilig te stellen. Bij andere systemen is dat nog geen 50%. De Toyota’s RAV4 die we vorig jaar terugvonden, hebben samen een waarde van anderhalf miljoen euro.”

11.38 uur

“Terug naar Oss. Als ik niet aan het bellen ben, luister ik graag naar podcasts over ontwikkelingen in onze wereld. Vanaf 2028 zijn fossiele brandstofvoertuigen bijvoorbeeld verboden in stadscentra. Omdat we veel op locatie installeren, heeft dat grote impact.”

12.22 uur

“Op vrijdag vaste prik: we halen iets voor de lunch. De ene keer is dat een poké bowl, de andere keer een superfrikadel speciaal. Lekker!”

13.15 uur

“Nu een intern overleg over de toekomst. Ambities om heel groot te worden, hebben we niet. Maar willen wel stappen zetten. Steeds vaker werken we aan projecten in Frankrijk en Duitsland, en we zien kans om dat uit te breiden. Met strategische partners en mogelijk met een tweede filiaal in België.”

14.32 uur

“Toevallig staat meteen hierna een afspraak met één van die partners om opties en processen te bespreken. Zij gaan onder ons label bepaalde producten installeren, zoals een fleet management-systeem.”

15.55 uur

“Ik ga verder met waarmee ik de dag ben begonnen: praten met collega’s. Ik vind het belangrijk dat medewerkers tevreden zijn, plezier hebben en dat we samen de schouders eronder zetten.”

16.30 uur

“Het weekend kan beginnen! Het is tijd voor een biertje, wat lekkers erbij en muziek van eigen bodem.”

17.55 uur

“Het is tegen zessen… tijd om af te sluiten. Vanavond doe ik het rustig aan, maar de rest van het weekend staat er genoeg op het programma. Zaterdagochtend werk ik nog even, voordat ik als coach bij Margriet langs de lijn sta. Mijn zoon voetbalt in de Onder 15. Verder is er altijd iets gezelligs en bourgondisch, en ga ik op zondagochtend bootcampen in Megen. Samen met mijn vrouw Chantal een uurtje sporten: heerlijk!”

 

De foto’s bij dit artikel zijn van Elize Bloks, Eyequote.

Volg Niek
Meer weten over wat Niek bezighoudt? Volg hem dan online of connect via LinkedIn.

Word ook lid

Wil jij je als ondernemer profileren? Of ben je op zoek naar extra kennis of een spreekbuis? Word dan ook TIBO-lid.

Eenvoudig aanmelden