Het weekend in met… Margriet van der Tas - TIBO - Ondernemersvereniging voor MKB

Het weekend in met… Margriet van der Tas

Vrijdag! Nog even knallen en dan kunnen de pannen erop. In Het weekend in met… volgen we een TIBO-lid op de slotdag van de werkweek. Deze keer lopen we mee met Margriet van der Tas, eigenaar van Fraai Verkoopstyling & Interieuradvies.

7.12 uur

“De wekker stond om 7.00 uur, maar ik snooze altijd twee keer. Lekker nog heel even blijven liggen. Zeker op vrijdag, want op donderdag moet ik er altijd vroeg uit voor het ondernemersontbijt met Triple-O.”

7.54 uur

“Gedoucht, ontbeten én het journaal gekeken: ik ben er klaar voor. Ik begin de werkdag met het bijwerken van mijn mailbox, appjes en social media. Ook neem ik de dag vast door.”

9.02 uur

“Ik ben op pad voor een interieuradvies. Eerst bespreken we het moodboard dat mijn opdrachtgevers hebben gemaakt. Daarna stel ik allerlei vragen om een indelingsplan te kunnen maken. Hoe leven jullie? Waar zijn jullie nu blij mee? Welke functies moet een ruimte hebben? En… waar houden jullie níet van?”

10.25 uur

“We zijn klaar om de volgende puzzelstukjes te leggen: samen aan de slag met het lichtplan, oude en nieuwe eyecatchers, kleurkeuze en de styling. Op een superpraktische manier help ik om meteen knopen door te hakken.”

11.38 uur

“Zo, het eerste schetsontwerp is klaar. Inclusief alle kleurcodes en de links naar de verschillende webshops of adressen. Dan hoef ik alleen nog maar de vraag te stellen: kunnen jullie hiermee aan de slag of willen jullie dat ik het verder uitwerk?”

11.59 uur

“Voordat ik de auto weer start, volg ik eerst alle gemiste oproepen op. Zo blijf ik bij.”

 

12.22 uur

“Boterhammen naast het toetsenbord… Zo kan ik mijn maag vullen én tegelijkertijd beelden bewerken. Deze foto’s zijn van een woning die de verkoop in gaat. Wat hierin typisch Margriet is? Nou, ik smul wel van doorkijkjes, omdat die een ruimtelijk effect geven. Ik hou daar al rekening mee tijdens verkoopstylingsadvies.”

13.49 uur

“Het is nu tijd voor zo’n advies. Met als doel: een zo aantrekkelijk mogelijke woning, en daarmee de meest succesvolle verkoop.”

13.59 uur

“Voordat we samen een rondje door het huis maken, vertellen de verkopers hun verhaal. Dat is altijd leuk om te horen. Daarna maak ik zelf nog een ronde door de woning. Ik kan dan rustig en objectief kijken wat er moet gebeuren. Per vertrek volgt een analyse én een to-do-lijst voor de verkoop. De adviezen deel ik in drie categorieën in: meubelindeling, klussen en styling. Natuurlijk bespreek ik deze nog uitgebreid en beantwoord ik alle vragen.”

17.12 uur

“Als we ook het moment voor de fotografie hebben bepaald, dan moet alles klaar zijn, is het tijd om af te ronden. Hierna beantwoord ik nog de laatste mails en telefoontjes en bereid ik de nieuwe week voor. En daarna: weekend!”

18.24 uur

“Op naar TOZ voor de padelwedstrijd tegen spelers uit Uden. Ik heb lang getennist, maar door een schouderblessure kan ik dat niet meer. Gelukkig kan padellen wel, want dit is echt een leuke sport. Het is heel dynamisch en laagdrempelig, en het is ook nog eens supergezellig bij de club.”

22.19 uur

“Hoppa: damesdubbel én de mix gewonnen! Nu pakken we een lekker biertje met de tegenstander. Dat is bij padel heel gebruikelijk. Als thuisteam zorgen we zelfs voor de borrelhapjes.”

0.38 uur

“Het is mooi geweest. Wat ik de rest van het weekend doe? Zaterdag rommel ik wat in huis, werk ik een paar uurtjes en kook ik uitgebreid. Zondag begin ik de dag met intensieve yoga en eindig ik deze met een borrelplank op de bank. Met het gezin, vrienden of familie: het is maar net wie er aansluit!”

De foto’s bij dit artikel zijn van Elize Bloks, Eyequote.

Volg Margriet
Meer weten over wat Margriet bezighoudt? Volg haar dan online of connect via LinkedIn.

Word ook lid

Wil jij je als ondernemer profileren? Of ben je op zoek naar extra kennis of een spreekbuis? Word dan ook TIBO-lid.

Eenvoudig aanmelden