Het weekend in met… Charlot en Mark van der Leest - TIBO - Ondernemersvereniging voor MKB

Het weekend in met… Charlot en Mark van der Leest

Vrijdag! Nog even knallen en dan kunnen de pannen erop. In Het weekend in met… volgen we een TIBO-lid op de slotdag van de werkweek. Met deze keer: Charlot en Mark van der Leest, eigenaren van Den Elzen Kaas & Delicatessen – die op zaterdag overigens ook nog aan de bak kunnen.

6.05 uur

Mark: “Vroeg uit de veren vandaag, want ik draai de zaak in Noordwijk. Daar starten we om 7.00 uur al op. Aankleden, opfrissen en gaan!”

7.02 uur

Charlot: “Na een keer of zes snoozen kom ik een uurtje later uit bed. Ik sta namelijk in de zaak in winkelcentrum De Ruwert, gewoon in Oss. Relaxed ontbijten? Daar zijn we eigenlijk allebei niet zo van. Ik neem straks wel iets uit het vuistje.”

Mark: “Ik ben al druk met de bestellingen voor strandtenten en restaurants, met zuivelproducten, kazen en vleeswaren. Die zijn gisteren pas laat binnengekomen. Ook ligt het brood al in de oven.”

7.43 uur

Charlot: “Opstarten in Oss is iets rustiger. Ik kijken alle kazen na, zorg voor verse producten in de winkel en dat alles netjes is. Een kwartiertje later kunnen de rolluiken omhoog.”

8.55 uur

Mark: “Alle horeca-orders zijn verwerkt: rijden maar. Collega’s nemen de honneurs in de zaak waar.”

9.12 uur

Charlot: “Als ook hier alles op rolletjes loopt, ga ik aan de slag met de inkoop. Dat is een dagelijkse taak. In ons assortiment hebben we de lekkerste Hollandse kazen: boerenkazen uit Stolwijk. Verder verkopen we buitenlandse kazen (veel Franse en Italiaanse), vleeswaren, noten, wijnen, biertjes en delicatessen. Daarbij speur ik steeds naar producten van kleine makers die nergens anders te krijgen zijn. Zo houden we een uniek assortiment.”

11.43 uur

Mark: “Omdat we in Noordwijk ook belegde broodjes verkopen, hebben we rond lunchtijd een piek. Ik spring even bij, waarna ik weer verder kan met de administratie, facturatie en alles wat rondom onze medewerkers speelt. Dat zijn er inmiddels toch 17.”

13.03 uur

Charlot: “Aan mij de taak om het rooster voor volgende week te maken. En ook om content te creëren voor social media. We delen vooral productverhalen en acties. Zekers, met een vleugje humor.”

14.37 uur

Mark: “Tijd om naar Oss te gaan. Op vrijdag komen we samen om de lopende zaken te bespreken, zoals het assortiment, prijzen, personeelszaken, et cetera. Ook zijn we continu bezig om beleving toe te voegen. Hoe we dat doen? Vooral door klanten te laten proeven, proeven en nog eens proeven. Zoveel ze willen. Daarbij vertellen we over het product en de maker, én we adviseren wat lekkers erbij. Een portstroop of cranberrydip bijvoorbeeld.”

15.24 uur

Charlot: “Ook standaard op vrijdag: borrelplanken maken. Er zijn weer een boel bestellingen binnengekomen, onder meer voor de business club van TOP Oss. Als echte Bourgondiërs zijn we hier bijzonder goed in, haha. Ik help mee.”

17.28 uur

Charlot: “Waar we ons wekelijks overleggen voeren? Op een leuke plek natuurlijk. Deze keer hebben we afgesproken bij Bar 15. Ja, samen schik maken: dat kunnen we wel. Biertje en een borrelhap erbij, heerlijk!”

18.46 uur

Mark: “Hé, nog meer plezier: onze partners Nancy en Giuliana sluiten aan. Maar we maken het niet te laat, want morgenvroeg mogen we weer. Zaterdagavond doen we dit overigens nog eens dunnetjes over, maar dan met vrienden. En de dag erop: kalm aan. ”

Charlot: “Ik duik zondags met Giuliana in Nijmegen de stad in voor een bakje koffie, een lunch of een wijntje. Dat is vaste prik. Zo gaan we rustig aan weer naar een nieuwe werkweek!”

 

De foto’s bij dit artikel zijn van Elize Bloks, Eyequote.

Volg Den Elzen Kaas & Delicatessen
Meer weten van wat Charlot en Mark  bezighoudt? Volg ze dan via LinkedIn of Instagram.

Word ook lid

Wil jij je als ondernemer profileren? Of ben je op zoek naar extra kennis of een spreekbuis? Word dan ook TIBO-lid.

Eenvoudig aanmelden