De stopwatch: met Jorg Zwaans - TIBO - Ondernemersvereniging voor MKB

De stopwatch: met Jorg Zwaans

In de rubriek De Stopwatch krijgt een TIBO-lid tegenstellingen voorgelegd waaruit hij móét kiezen. Maar… veel bedenktijd is er niet, want de keuze moet binnen vijf seconden duidelijk zijn. De stopwatch is deze editie in handen van: Jorg Zwaans van Activate Investments.

In ’t kort

Jorg is 39 jaar oud. Hij heeft een relatie met Manon Strik en samen hebben ze twee jonge dochters. De meesten zullen Jorg kennen van Begra Group, maar daarvan heeft hij inmiddels een meerderheidsbelang verkocht en de leiding overgedragen. Vandaag de dag adviseert hij energieke ondernemers en investeert hij in hun bedrijven.

Daar gaat-ie…

Bij een bedrijfsoverdracht je eigen plan trekken of personeel betrekken? 5, 4, 3, 2, 1…

“Personeel betrekken. Als eigenaar van Begra heb ik altijd transparantie van mijn medewerkers gevraagd; dat wilde ik ze dus ook teruggeven. Natuurlijk zorgde het voor wat onzekerheid, maar ik nam ze al in een vroeg stadium mee in de ontwikkelingen. Zo konden ze het op de voet volgen. En bovendien: haast had ik niet, waardoor het niet van de ene op de andere dag is gebeurd.”

Het hoogste bod of de beste koper? 5, 4, 3, 2, 1…

“Simpel, de beste koper! Ik heb ook aan onze mensen beloofd dat ik die zou zoeken. Uiteindelijk is het Plain Vanilla Investments geworden, omdat zij oprecht betrokken zijn bij de toekomst van Begra en het beste met de medewerkers voor hebben. Ik heb zelfs een beter bod gehad, maar dat heb ik naast me neergelegd. Bij hun ontbrak het goede gevoel.”

Afstand houden of betrokken blijven? 5, 4, 3, 2, 1…

“Vanwege twee redenen: betrokken blijven. Voor het personeel én voor mezelf. Ik heb toch twintig jaar ziel en zaligheid in Begra gelegd om iets goeds neer te zetten. Ik wilde niet dat dit verloren zou gaan.”

Klein blijven of weer groot worden? 5, 4, 3, 2, 1…

“Klein blijven, maar wel met stevige ambities. Ik zou het mooi vinden als we straks bijvoorbeeld met z’n vijven Activate Investments vormen.”

Eén jaar vooruitkijken of tien jaar? 5, 4, 3, 2, 1…

“Tien jaar. Ik stel mezelf altijd een doel voor de lange termijn. Maar de weg ernaartoe staat zeker niet vast. Niemand weet namelijk wat er allemaal op z’n pad komt.”

In Oss blijven ondernemen of mag het ook ergens anders zijn? 5, 4, 3, 2, 1…

“Het mag zeker buiten de gemeentegrenzen zijn, maar Oss is wel vertrouwd. Drie van de bedrijven die ik nu adviseer en waarin ik investeer, zijn gevestigd in Oss en Geffen. Waaronder Massa Verhuur. Het is natuurlijk extra leuk om met lokale ondernemers successen te boeken!”

Volg Jorg
Benieuwd naar Jorgs volgende stap? Volg hem dan via LinkedIn. Hij heeft de ambitie om zich met Activate Investments voor langere termijn te verbinden aan een bedrijf uit de sportwereld. Zijn doel is om hier binnen zes tot twaalf maanden een start in te maken. Andere initiatieven sluit hij hierbij uiteraard niet uit.

Word ook lid

Wil jij je als ondernemer profileren? Of ben je op zoek naar extra kennis of een spreekbuis? Word dan ook TIBO-lid.

Eenvoudig aanmelden