De stopwatch: met Chrissy van den Heuvel - TIBO - Ondernemersvereniging voor MKB

De stopwatch: met Chrissy van den Heuvel

In De Stopwatch krijgt een TIBO-lid tegenstellingen voorgelegd waaruit diegene móét kiezen. Maar… veel bedenktijd is er niet, want de keuze moet binnen vijf seconden duidelijk zijn. De stopwatch is deze editie in handen van: Chrissy van den Heuvel van Chrissy Interiors.

Chrissy is 34 jaar, geboren in Oss en woont daar ook. Maar daar is ze niet haar hele leven gebleven: ze woonde en werkte een hele tijd in Bonaire, Nieuw-Zeeland én Australië. Inmiddels is de globetrotter gesetteld in Oss, heeft ze een gezin en haar eigen bedrijf: Chrissy Interiors. Is ze dan architect, ontwerper of stylist? Eigenlijk niet echt één de van drie. Eerder alle drie: ze is interieurontwerper met een voorliefde voor styling. Die hetzelfde werk doet als een architect, maar dan zonder technische kennis. Daar schakelt ze haar netwerk voor in.

Daar gaat-ie…

Praktisch of stijlvol? 5, 4, 3, 2, 1…

“Oei, moet ik echt kiezen? Dan heeft praktisch mijn voorkeur. Ik ga altijd uit van een woning waar je prettig in leeft. En dan is de functionele basis het allerbelangrijkst. Het esthetische is ook onmisbaar, maar dat kan later nog.”

Trends of een tijdloos interieur? 5, 4, 3, 2, 1…

“Een tijdloos interieur. Over ieder ontwerp denk ik diep na, zodat opdrachtgevers er ook lange tijd plezier van hebben. Daarvoor duik ik in hun leefwereld: ik wil weten hoe ze binnenkomen, waar ze de jassen laten, waar ze eten, met wie en ga zo maar door. Daar stem ik vervolgens alles op af. Al is een ontwerp nooit helemaal tijdloos: ik neem trends altijd mee in mijn achterhoofd.”

Een mega-vet ontwerp of een tevreden opdrachtgever? 5, 4, 3, 2, 1…

“Heel cliché, maar ik ga voor een tevreden opdrachtgever. En als ik het goed doe, kan het allebei. Want ik geloof erin dat ik voor elk budget een wauw-effect kan zorgen. Wat ík mega-vet vind? Ik hou van strakke lijnen en warmte, niet van poespas. Verder maak ik graag gebruik van lichtinval, verbind ik binnen en buiten als dat kan en pas ik veel natuurlijke materialen toe. Het liefst in bouwwerken met karakter, zoals een statig pand of een oude boerderij.”

AI-ontwerptools: een kans of een bedreiging? 5, 4, 3, 2, 1…

“Ik ben te druk geweest om me er goed in te verdiepen, maar ik zie het in elk geval niet als een bedreiging. Een tool kan niet doorvragen, invoelen of combinaties maken met het huidige interieur van mensen. Misschien kan het handig hulpmiddel zijn, maar dat weet ik dus nog niet, haha.”

Van elk huis is iets te maken of sommige huizen zijn hopeloos? 5, 4, 3, 2, 1…

“Sowieso het eerste! Ik ben heel optimistisch en bovendien visueel ingesteld. Als ik een ruimte binnenloop, zie ik meteen welke potentie die heeft. Bovendien kan ik out of the box denken én durf ik keuzes te maken. Altijd doordacht uiteraard, want ik vind het grote verantwoordelijkheid om iemands woning aan te pakken. Mensen geven me veel vertrouwen; ik wil het waarmaken!”

Fotografie: Elize Bloks (Eyequote)

 

Volg Chrissy
Wil je in contact komen met Chrissy om verder te praten over interieurs? Maak dan een connectie via LinkedIn of surf naar chrissyinteriors.nl.

Word ook lid

Wil jij je als ondernemer profileren? Of ben je op zoek naar extra kennis of een spreekbuis? Word dan ook TIBO-lid.

Eenvoudig aanmelden